Keramik som är fint och unikt

Keramik som är fint och unikt

Okej, jag börjar med att säga – keramik. Sedan vill jag även tillägga keramik i Ystad. Jag hoppas att ni skriker JA nu, för det är nämligen vad dagens inlägg kommer handla om. Jag hoppas att ni kommer gilla det.

Alla vet väl vad keramik är, nästan alla i alla fall? Det är de där små serviserna, tallrikar, skålar, koppar och så vidare. Om du verkligen vill vara specifik, är det konsten att forma lera till keramik för daglig användning eller dekoration.

Keramiska föremål är i allmänhet tåliga, hållbara och lätta att rengöra. Keramik kan också tillverkas av andra ämnen än lera, till exempel glas eller metall. Detta gör bara att keramik kommer i allt fler färger, former och material.

I dagens inlägg har jag valt ut några gamla keramikföremål som jag har hittat i second hand-butiker och som är unika på något sätt. Är du redo?

Det första jag hittade var en liten groda i keramik med röda ben! Keramik används ofta i dekorationssyfte eftersom den håller länge och inte går sönder så lätt. Och den här lilla killen har definitivt utseendet!

En annan sak som jag fick med mig från mitt besök i second hand-butiken var fyra små keramiska grisar på hjul! Keramik används ofta som dekoration eftersom…Keramik. Alla älskar keramik!

Nästa sak jag hittade var en liten keramikhund med långa ben och öron som ser ut att komma från en mus. Vem älskar inte hundar?

Det är bara några av alla fynd jag har hittat när det kommer till keramik i second hand-butiker. Personligen tycker jag att det fina är att keramiken man hittar second hand är så unik, det finns oftast bara en eller några få av samma modell och sort. På så sätt kan man hitta mycket unikt när man är på jakt efter just keramik i Ystad med omnejd.

Kommentarer är stängda.