Skog och trädfällning i Norrtälje

Skog och trädfällning i Norrtälje

Hejsan på er alla fina följare

Här i Norrtälje är vi i tagen med trädfällning på min pappas mark. Han har en bit skog som han tog över från sin pappa och när det är dags för trädfällning så är det fullt upp. Han kör själv maskinerna och jag har också fått lära mig att köra en del av dem. Jag gör ingen trädfällning men har lärt mig att köra lastmaskinen så det känns bra att kunna hjälpa till.

Tanken är nog att jag ska ta över marken sen så jag vill ju lära mig allt som har med skogsbruk och trädfällning att göra. Skog och natur har alltid varit ett intresse så det har aldrig känts som någon press att jag ska gå i hans fotspår eller något sådant utan det är något jag själv vill. Men jag har också haft utrymme att utforska om det är något annat jag vill göra. Jag har pluggat en del och rest mycket så jag har fått känna på vad jag tycker om och vad jag vill göra.

Den skog och mark som han har är inte tillräckligt för att försörja sig bara på den så därför jobbar jag ju med annat också och kommer säkert göra det sedan också, eller så kanske jag satsar större och skaffar mig mer skog. Det får jag se längre fram, just nu känns det tillräckligt med det som är. För mig passar det ganska bra om det här blir på deltid men sen vet man ju inte om några år för då kanske jag känner annorlunda. Pappa brukar säga att den skogen han har är tillräckligt för honom att orka sköta, med lite assistans emellanåt. Mindre än det han har hade inte lönat sig, men mer hade krävt för mycket tid och resurser.

Nu får jag önska er en fin dag så ska jag återgå till vår trädfällning. Kram!


Kommentarer är stängda.