Har gått en kurs i juridik

Har gått en kurs i juridik

Jag kommer aldrig bli jurist men däremot så har jag gått en kvällskurs i juridik på högskolan så att jag har fått lära mig grunderna. Det har jag nytta av eftersom jag driver ett företag i Kristianstad och även om företaget inte är så stort så är det ofta som jag har känt att jag inte haft tillräckligt med kunskaper i bland annat juridik. Kursen som jag gick sträckte sig över två terminer och vi var 20 stycken som deltog och alla sa samma sak, att det var en av de bästa kurserna man kunde tänka sig. Bland annat så förkovrade vi oss i följande:

– Hur man läser lagen- Hur man skriver juridik tentor- Hur man hittar lagen i olika situationer- Vilken domstol är ansvarig för vilken typ av fallStudiebesök hos en jurist i KristianstadJag skulle definitivt rekommendera alla som vill göra något roligt att gå en sådan här kurs för det är intressant och du kommer att lära dig mycket! Dessutom kan det vara till stor hjälp om du driver ett eget företag.

Vill du veta mer om den juristkurs jag gick? Då får du gärna kontakta mig så ska jag berätta allt! Juridik kan verka ganska skrämmande men kom ihåg att det är skillnad mellan att läsa juristprogrammet som tar 5 år och att gå en kvällskurs. Kvällskursen är upplagd så att alla ska kunna hänga med under förutsättning att man har intresset och med lite vägledning från lärarna kan den vara riktigt intressant och nyttig. Om du vill veta mer är du välkommen att kontakta mig! Jag har redan haft nytta av kursen speciellt när det kommer till att skriva avtal och jag funderar till och med på att gå fortsättningskursen som börjar i slutet av januari.

Kommentarer är stängda.